Apple en Samsung mogen documenten tijdens rechtszaak niet geheim houden

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 juli 2012 21:19

Nieuws

De juridische strijd tussen Apple en Samsung blijkt voor de twee bedrijven een vervelend gevolg te hebben. Beide partijen moeten in een Amerikaanse rechtszaak documenten openbaar maken die zij liever geheim hadden gehouden.

Reuters schrijft dat de Amerikaanse rechter Lucy Koh dit heeft bepaald. Zowel Apple als Samsung had een verzoek ingediend om een aantal documenten geheim te houden. De bedrijven hebben een week de tijd gekregen om een nieuw verzoek in te dienen. In de rechtszaak eist Apple een Amerikaans verkoopverbod op meerdere smartphones van Samsung.

Galaxy Nexus en Galaxy Tab 10.1

Apple wist eerder al met succes een verkoopverbod op de Galaxy Nexus en Galaxy Tab 10.1 af te dwingen. Samsung is in hoger beroep gegaan tegen beide verkoopverboden, waarna het verbod op de verkoop van de Galaxy Nexus werd opgeheven. De rechtszaak waarin rechter Koh vandaag uitspraak heeft gedaan wordt later deze maand behandeld.

Apple en Samsung zijn al lange tijd in een juridische strijd verwikkeld, waarbij beide partijen verkoopverboden proberen af te dwingen voor elkaars smartphones en tablets. NU.nl schrijft dat de bedrijven in Nederland tot nu toe redelijk succesvol zijn geweest met het geheimhouden van documenten. Zo stelt nieuwswebsite bij meerdere zittingen van de Nederlandse rechtszaken tussen de bedrijven weg te zijn gestuurd aangezien gevoelige informatie werd besproken.

0 Reactie(s) op: Apple en Samsung mogen documenten tijdens rechtszaak niet geheim houden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.