Apple en Samsung gedwongen tot vredesbespreking

Door: Jasper Bakker | 18 april 2012 13:35

Nieuws

Een Amerikaanse rechter dwingt Apple en Samsung om te onderhandelen over een vredesakkoord. De ceo's plus hun topjuristen komen binnen negentig dagen bijeen.

De twee bedrijven bestrijden elkaar met aanklachten over patentschendingen. Ze verklaren nu tegenover rechter Lucy Koh dat ze bereid zijn mee te doen aan een schikkingsgesprek. Dat gebeurt dan onder het toeziend oog van rechter Joseph Spero. Formeel kunnen de partijen weigeren mee te werken aan zo'n door de rechter opgelegde tussenstap.

Topoverleg

Apple-ceo Tim Cook en Samsung-ceo Gee-Sung Choi moeten hun schikkingsbespreking binnen negentig dagen laten plaatsvinden. Zij worden dan vergezeld door hun respectievelijke hoofdjuristen. De twee bedrijven laten de rechter op 30 april weten waar en wanneer dit gebeurt. Rechter Koh heeft hun verzoek hiervoor ingewilligd (PDF).

Sommige analisten en media zien hierin een bereidheid van Apple en Samsung om tot een schikking te komen. Volgens Nu.nl zou het zelfs om een volledige beëindiging van de patentoorlog gaan, dus niet alleen voor deze specifieke Amerikaanse rechtszaak. De twee elektronicareuzen voeren in vele landen diverse wederzijdse rechtszaken tegen elkaar. Daaronder ook strategische zaken in Europees invoerland Nederland en in de grote markt van Duitsland.

Importverbod afgewezen

Rechter Koh heeft in december nog Apple's verzoek voor een importverbod op vier Samsung-producten afgewezen. De iPhone- en iPad-maker wilde hangende de rechtszaak als voorlopige maatregel een importstop op de smartphones Galaxy S 4G, Infuse 4G, Droid Charge en de Galaxy Tab-tablet. Volgens Apple schendt Samsung met die apparaten enkele patenten en modelrechten (design patents).

De in oktober overleden Apple-ceo Steve Jobs heeft Samsung in april vorig jaar beticht van na-apen, diefstal en "slaafse imitatie van Apple's innovatieve technologie, kenmerkende gebruikersinterfaces, en elegante en kenmerkende product- en verpakkingsontwerpen". De topman heeft ook naar eigen zeggen een "nucleaire oorlog" ontketend tegen smartphonebesturingssysteem Android, wat onder meer door Samsung wordt gebruikt.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple en Samsung gedwongen tot vredesbespreking

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.