Apple en Samsung gaan 21 & 22 mei in gesprek over een schikking

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 april 2012 19:22

Nieuws

Apple en Samsung hebben een datum afgesproken waarop de gesprekken over een schikking tussen de bedrijven van start gaan. De bedrijven gaan 21 en 22 mei in gesprek over een schikking die de lange juridische strijd tot een einde moet brengen.

De gesprekken vinden plaats in San Francisco en worden geleid door rechter Joseph C. Spero. Zowel Apple als Samsung zijn volgens CNET gevraagd uiterlijk 9 mei een verklaring in te leveren, waarin zij hun kansen inschatten om de juridische strijd op specifieke punten te winnen.

Lange juridische strijd

Apple en Samsung zijn al lange tijd in een juridische strijd verwikkeld. De inmiddels overleden Apple-oprichter Steve Jobs was van mening dat Google het Android-besturingssysteem had gekopiëerd van het iOS-platform van Apple. De CEO wilde het besturingssysteem daarom 'vernietigen'.

Een lange rij rechtszaken was het gevolg. Zo claimen zowel Apple als Google dat hun aartsrivaal patenten schendt die zij in bezit hebben. Beide partijen hebben elkaar dan ook aangeklaagd. Apple wist onder andere met succes een verkoopverbod op de Samsung Galaxy S, SII en Ace af te dwingen.

Licenties

Apple wil voor een bedrag tussen de 5 en 15 euro per smartphone licenties op patenten verstrekken aan makers van Android-smartphones. Ook Samsung heeft echter succes gehad met de vele rechtszaken. Zo wist het bedrijf een Duits verkoopverbod van de iPhone en iPad af te dwingen. In Nederland werd een verkoopverbod voor de iPhone 4S door de rechter afgewezen.

0 Reactie(s) op: Apple en Samsung gaan 21 & 22 mei in gesprek over een schikking

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.