Apple en Samsung bezitten samen helft smartphonemarkt

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 augustus 2012 13:04

Nieuws

Apple en Samsung bezitten samen vijftig procent van de totale wereldwijde smartphonemarkt. Apple zag zijn marktaandeel in het tweede kwartaal van 2012 ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder licht teruglopen.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. De daling van het marktaandeel van Apple in de smartphonemarkt wordt volgens IDC veroorzaakt door de vele geruchten over een opvolger van de iPhone 4S. Veel iPhone-bezitters zouden de aanschaf van een nieuwe iPhone uitstellen tot de lancering van de volgende generatie iPhone. Hierdoor wist Apple minder smartphones te verkopen dan zijn concurrenten, waardoor het marktaandeel van het bedrijf terugliep.

Verkoopcijfers

Apple maakte deze maand de cijfers over het derde fiscale kwartaal van 2012 bekend. Dit kwartaal begint van 1 april 2012 en eindigt op 30 juni 2012, waarmee het dus gelijk loopt aan het tweede kalenderkwartaal van 2012. Apple verkocht afgelopen kwartaal 26 miljoen iPhones, wat een toename van 28 procent is ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Dit was echter niet genoeg om het marktaandeel van Apple te laten stijgen. Zo wist Samsung in het tweede kwartaal van 2012 maar liefst 50 miljoen smartphones te verkopen, waarmee het bedrijf een nieuw record heeft gevestigd. Samsung zag zijn marktaandeel in het afgelopen kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 dan ook flink groeien.

0 Reactie(s) op: Apple en Samsung bezitten samen helft smartphonemarkt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.