Apple en Intel werken aan slim horloge met Bluetooth-chip

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 december 2012 15:45

iPad

Apple en Intel werken aan een slim horloge die kan worden verbonden met je iPhone, iPod touch of iPad. Het horloge maakt verbinding met apparaten via Bluetooth.

Bronnen van het Chinese TGbus.com melden dat Apple en Intel op dit moment gezamenlijk het horloge ontwikkelen. De ontwikkeling van het slimme horloge zou op schema voor een lancering in de eerste helft van 2013. Het horloge is volgens de bronnen voorzien van een 1,5 inch OLED-scherm met een glaspaneel met een 'idiumtinoxide'-coating. Het scherm wordt volgens de bronnen gemaakt door de Taiwanese schermfabrikant RiTdisplay.

Pebble horloge

Het horloge lijkt veel op het Pebble horloge, waarvoor de ontwikkelaar via een Kickstart-project maar liefst 10 miljoen dollar wist te verzamelen van 70.000 donateurs. Dit project geeft dus duidelijk aan dat er vraag is naar een slim horloge dat verbinding kan leggen met iOS-apparaten.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan dat Apple werkt aan een slim horloge. Zo ging eind vorig jaar het gerucht dat Apple werkt aan een iPod die je op je arm kan dragen. Dit apparaat zou zien voorzien van gebogen glas, waardoor het apparaat goed aansluit op je pols. Accessoiremaker Incipio lanceerde in 2010 al een beschermhoes die van de iPod nano een horloge maakt. Ook Lunatik verkoopt accessoire waarmee de iPod nano kan worden omgetoverd tot horloge.

Via TheNextWeb

0 Reactie(s) op: Apple en Intel werken aan slim horloge met Bluetooth-chip

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.