Apple en Google strijden om TV-rechten Engelse Premier League

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 januari 2012 12:42

iPad

Zowel Apple als Google zouden overwegen te bieden op de TV-rechten voor het volgende seizoen van de Engelse Premier League. Apple zou de Premier League willen aanbieden via de Apple TV, terwijl Google de wedstrijden op het Google TV-platform wil tonen.

The Daily Mail schrijft dat beide bedrijven de Premier League zien als een vorm van premium content die kan helpen bij het veroveren van een sterke concurrentiepositie op de markt. Daarnaast zou de Premier League het aantal iPad-verkopen kunnen doen stijgen.

Naast Google zouden ook Sky, ESPN en Al Jazeera geïnteresseerd zijn in de rechten. Sky zou voor haar huidige pakket met rechten 1,6 miljard dollar hebben betaald. Apple biedt momenteel een aantal sporten aan via de Apple TV. Zo kun je onder andere de Major League Baseball-wedstrijden vanaf de bank volgen.

Het is mogelijk dat de interesse van Apple in de TV-rechten voor de Premier League iets te maken heeft met de ontwikkeling van de iTV. Vorige maand bleek dat Apple gesprekken heeft gehouden met mediabedrijven over content die op de HDTV's van Apple vertoond wordt. Om de content te selecteren zou je onder andere gebruik kunnen maken van Siri.

0 Reactie(s) op: Apple en Google strijden om TV-rechten Engelse Premier League

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.