Apple en Google betreden de gamemarkt

Door: ernst-jan-hamel | 09 augustus 2010 10:59

Nieuws

Google koopt online-gamesbedrijf Slide, voor naar verluidt 228 miljoen dollar. Apple laat nu zijn oog laten vallen op een Chinees gamebedrijf.

Beide bedrijven laten nog niks los over de plannen op gamegebied. Google zweeg aanvankelijk over de overname van Slide, waar het volgens The New York Times 228 miljoen dollar voor betaald heeft. Vrijdag heeft Google de overnamegeruchten over Slide bevestigd met een blogposting. Daarin houdt het de plannen nog geheim, maar prijst het wel de sociale netwerkmogelijkheden van Slide aan.

Apple reageert vooralsnog ook niet op het bericht dat het overnamegesprekken voert met de Chinese gamemaker Handseeing. De Chinezen, die online games maken gebaseerd op populair Chinese folklore, bevestigen zelf wel dat er met Apple gepraat wordt. De deal is volgens het te kopen bedrijf uiterlijk eind september rond.

Concurrent Facebook

De overname van Slide zou er op kunnen duiden dat Google werkt aan een sociaal netwerk dat het moet opnemen tegen Facebook. Geruchten over een netwerk genaamd 'Google Me' doen al weken de ronde. Ook zou Google geld gestoken hebben in Zynga, de maker van populaire Facebook-games als FarmVille en Mafia Wars.

Slide is opgezet door Max Levchin, mede-oprichter van PayPal, en maakt games die vergelijkbaar zijn met die van Zynga. Via een webapplicatie in onder meer Facebook en MySpace kunnen gebruikers games spelen en tevens virtuele goederen kopen.

Apple Game Center, en cloud

Over Handseeing, het Chinese bedrijf waar Apple naar lonkt, is minder bekend. Het bedrijf concentreert zich op rijke internetapplicaties met een focus op online gaming. De overname is waarschijnlijk bedoeld voor Game Center, Apple's sociale gamenetwerk dat later dit jaar moet verschijnen.

Tegen het einde van dit jaar moet ook het grote geheel nieuwe datacenter gereed zijn dat de iPhone-maker laat bouwen, volgens geruchten voor een heel portfolio aan cloud-diensten. Afgelopen week heeft Apple al een muziekstreamingdienst gelanceerd voor iPhones, waarbij de muziekbestanden van gebruikers in de MobileMe-cloud van het bedrijf staan. Google werkt al geruime tijd aan een muziekstreamingdienst voor zijn mobiele besturingssysteem Android.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple en Google betreden de gamemarkt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.