Apple en Amazon begraven strijdbijl

Door: Robin Smit | 10 juli 2013 09:52

Nieuws

Apple en Amazon zullen niet langer strijden om de naam Appstore. Al sinds april 2011 loopt er een rechtszaak die werd aangespannen door Apple naar aanleiding van de lancering van de Amazon Appstore for Android. Amazon mag deze naam nu gewoon blijven aanhouden.

De rechtszaak werd door Apple opgezet, omdat het bedrijf beweerde dat de Amazon Appstore for Android inbreuk deed op de merknaam App Store, die Apple in juli 2008 lanceerde. Hier is het bedrijf nu dus op terug gekomen, aldus Reuters. Woordvoerster Kristin Huguet onderbouwde de beslissing van Apple met de volgende verklaring:

"We no longer see a need to pursue our case, with more than 900,000 apps and 50 billion downloads, customers know where they can purchase their favorite apps."

Een woordvoerder van Amazon is op zijn beurt erg blij met de beslissing van Apple en zegt dat Amazon er naar uit kijkt om door te gaan met het creëren van de best mogelijk appstore ervaring.

Het is niet bekend of Apple meer rechtszaken wil laten vallen die het bedrijf heeft aangespannen. Zo lopen er nog verschillende zaken tegen bedrijven als Samsung en Google. Apple wordt op haar beurt ook door veel bedrijven beschuldigd van voornamelijk inbreuk op verschillende patenten.

0 Reactie(s) op: Apple en Amazon begraven strijdbijl

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.