Apple eist verbod op Samsung Galaxy's in Nederland

Door: andreas-udo-de-haes | 09 augustus 2011 16:32

Nieuws

Apple eist in twee kortgedingzaken een importverbod op de Samsung Galaxy S smartphone en de Galaxy Tab tablet in Nederland. Samsung slaat terug met een bodemprocedure.

Woensdag en donderdag dienen voor de rechtbank Den Haag twee kortgedingzaken van Apple tegen Samsung. Morgen zal Apple een importverbod eisen op de Galaxy Tab tablet, overmorgen is de smartphone-serie Galaxy aan de beurt.

Patentstrijd naar Nederland

Apple en Samsung vechten elkaar al langer de tent uit over patenten en kloongedrag. Nu opent Apple ook een front in Nederland.

Deze twee spoedzaken zijn analoog aan die momenteel in Australië worden gevoerd. Daar heeft Apple de import en verkoop van de Galaxy Tab 10.1 weten te blokkeren, hangende een rechtszaak aldaar.

Samsung slaat terug

De bodemprocedure van Samsung, die Webwereld eerder vandaag onthulde, is feitelijk dus een antwoord op het verbod dat Apple eist op de Galaxy S en Tab.

Samsung wil er weinig over kwijt, maar stelt in een verklaring: “Samsung is van mening dat er geen wettelijke basis is voor deze stelling. We zullen onze klanten en distributeurs blijven bedienen en de verkoop van Samsung producten zal gecontinueerd worden."

De advocaat van Samsung wil niet reageren. Die van Apple was niet direct bereikbaar voor commentaar. De zaken dienen woensdag en donderdag om 10 uur bij de Haagse rechtbank.

Meer weten over de patentstrijd tussen Apple en Samsung? Ga naar onze dossierpagina.

0 Reactie(s) op: Apple eist verbod op Samsung Galaxy's in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.