Apple eist verbod op nog eens 13 Samsung-toestellen

Door: Jasper Bakker | 03 september 2012 09:52

Nieuws

Apple houdt het niet bij de eerder genoemde acht Samsung-smartphones die het in de VS in de ban wil. Ook vlaggenschip Galaxy S III staat nu op een zwarte lijst die Apple heeft ingediend bij de rechtbank.

De iPhone-maker neemt in zijn lijst 21 toestellen op de korrel, waaronder ook de nieuwe en goedverkopende Galaxy S III, de 'phablet' Galaxy Note, de Galaxy Tab-tablets van Samsung en ook de Galaxy Player-mediaspelers.

Deze langere lijst waar Apple een verkoopverbod voor eist in de Verenigde Staten volgt op de lijst van acht Samsung-smartphones waar het Amerikaanse bedrijf een verbod op eiste direct na zijn forse overwinning op zijn Zuid-Koreaanse concurrent.

Salvo vóór volgende rechtszaak

Dit verzoek voor een effectieve blokkade van de 21 toestellen is ingediend in een andere rechtszaak, die nog van start moet gaan. Hier zet Apple acht van zijn patenten in.

De zaak waarin Apple een klinkende overwinning heeft geboekt bij het jury-vonnis betreft oudere toestellen, omdat die zaak al in 2011 is aangespannen. Sindsdien heeft Samsung diverse nieuwere modellen uitgebracht, die qua uiterlijk en interface-design afstammen van voorgaande modellen en dus ook Apple patenten en ontwerprechten (design patents) zouden schenden.

Samsung beticht Apple ervan de juridische weg te misbruiken om oneerlijke concurrentie te voeren. De succesvolle Android-toestellen van de Aziatische elektronicareus zouden op Apple's thuismarkt een te grote bedreiging vormen en dus grijpt de iPhone- en iPad-leverancier naar andere middelen. Het bedrijf is erop uit de keuze van consumenten te beperken, aldus Samsung volgens persbureau The Associated Press.

Het rijtje afgaan

De Galaxy S III is krap een kwartaal op de markt en Samsung heeft er in de eerste twee maanden wereldwijd al zo'n 10 miljoen stuks van weten te verkopen. Voorganger Galaxy S II heeft er vijf maanden over gedaan om die grens te doorbreken, wist Webwerelds Amerikaanse zustersite PCworld toen te melden. De verkoop van de S III zit nu zelfs in de lift, aangejaagd door de geruchtmakende rechtszaken.

Naast deze smartphone en de grote Note eist Apple ook een verkoopverbod op de wat oudere Galaxy S II, de Note 10.1-tablet, en de diverse varianten van die apparaten voor verschillende Amerikaanse telecomoperators.

Verkoopverbod op Google-toestel

In deze rechtszaak, aangespannen in februari dit jaar, heeft Apple al een eis ingewilligd gekregen voor een voorlopig verkoopverbod op de Galaxy Nexus. Tegen dat verbod heeft Samsung weer beroep aangetekend en gewonnen, daardoor is er tot zover geen verbod.

Wel heeft Nexus-aanbieder Google heeft Android aangepast om het bewuste zoekpatent van Apple te omzeilen. De Nexus is het huidige paradepaardje van Android-maker Google, ditmaal gefabriceerd door Samsung.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple eist verbod op nog eens 13 Samsung-toestellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.