Apple eist opnieuw Duits verkoopverbod Galaxy Tab

Door: rene-schoemaker | 30 november 2011 11:03

Nieuws

Apple wil opnieuw een verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab in Duitsland. Het gaat om het nieuwe model 10.1N. Volgens Samsung wijkt dat model voldoende af van de iPad, maar Apple betwist dat.

Apple wil een tussentijdse uitspraak van de rechter in Düsseldorf om zo snel mogelijk te voorkomen dat de nieuwe Galaxy Tab in de winkelschappen komt. Niettemin staat een behandeling van de zaak door de Duitse rechter pas voor 22 december op de agenda. Samsung heeft in een verklaring gezegd dat de rechtszaak geen effect heeft op de verkoop en distributie van de nieuwe tablet.

Samsung heeft zijn populaire tablet aangepast na een eerdere uitspraak van de Duitse rechter, die vond dat de Tab 10.1 te veel leek op de iPad en daarom niet mocht worden verkocht in Duitsland. Samsung heeft toen het uiterlijk van de Tab aangepast en aangekondigd die wel op de Duitse markt te brengen. De tablet heeft een bredere opstaande rand gekregen, maar Apple zegt dat het toestel nog steeds te veel lijkt op de iPad.

Australië

Samsung en Apple zijn al maanden in een bittere strijd verwikkeld waarbij ze elkaar over een weer van patentschendingen beschuldigen. Vorige maand werd de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 ook in Australië geblokkeerd door een rechter. Samsung ging hiertegen in hoger beroep en heeft nu succes. De federale rechtbank heeft in dat hogere beroep nu gezegd dat Samsung toch mag doorgaan met de verkoopplannen.

Volgens de rechter laat het door Apple overlegde bewijs onvoldoende zien dat Apple's patenten worden geschonden, en dan met name de patenten betreffende het aanraakscherm. Apple zou in de ogen van de rechter naar alle waarschijnlijkheid de bodemprocedure die nog loopt verliezen. Het eerdere besluit van de rechter om een verkoopverbod op te leggen is “duidelijk verkeerd".

Nog wel een paar dagen wachten

Samsung moet toch nog wachten voordat het de Tabs in de winkelschappen laat landen, want Apple heeft gezegd tegen deze nieuwe uitspraak in beroep te gaan bij het Hooggerechtshof. De federale rechter is ermee akkoord gegaan het tijdelijke verkoopverbod nog te laten gelden tot vrijdag in afwachting van dat beroep.

0 Reactie(s) op: Apple eist opnieuw Duits verkoopverbod Galaxy Tab

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.