Apple eist 2 miljard euro schadevergoeding van Samsung

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 juli 2012 14:33

Nieuws

Apple eist maar liefst 2,5 miljard dollar, omgerekend zo'n 2,06 miljard euro, van Samsung in een Amerikaanse rechtszaak over patentschending. Het gaat om zowel patenten op het ontwerp van Apple-producten als technische patenten. De rechtszaak gaat om 30 juli van start.

Dit blijkt uit documenten die Apple en Samsung bij de rechtbank hebben ingediend en waar FOSS Patents de hand op heeft weten te leggen. In de aanklacht stelt Apple dat Samsung zich als doel heeft gesteld de grootste speler in de smartphonemarkt te worden. Apple schrijft dat Samsung hier inmiddels in is geslaagd, maar alleen door producten van Apple te kopiëren.

Flinke schade

Apple stelt door inbreuk op zijn intellectueel eigendom honderden miljoen dollars te zijn misgelopen. Samsung zou door de patentschending daarnaast miljard dollars winst hebben weten te genereren. Het bedrijf schat de schade die het sinds 31 maart 2012 door Samsung heeft geleden op ongeveer 2 miljard euro. Apple eist dat het bedrijf deze schade vergoed.

Daarnaast stelt Apple recht te hebben op 25 miljoen dollar, omgerekend zo'n 20,6 miljoen euro, aan licentiegelden van Samsung. De totale schadevergoeding die Apple van Samsung eist komt daarom uit op 2,525 miljard dollar of 2,08 miljard euro.

Juridische strijd

Apple en Samsung zijn al lange tijd in een juridische strijd verwikkeld. Onlangs bepaalde de Haagse rechter dat Apple een licentie had moeten nemen op een 3G-patent van Samsung. Aangezien het bedrijf dit niet heeft gedaan maakt Apple inbreuk op het patent. Apple moet daarom een schadevergoeding betalen, waarvan de hogote later wordt vastgesteld. Daarnaast besloot de Duitse rechter vandaag de verkoop van Samsung's Galaxy Tab 7.7 in heel Europa te verbieden.

0 Reactie(s) op: Apple eist 2 miljard euro schadevergoeding van Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.