Apple dwingt kloonverbod af bij HTC

Door: andreas-udo-de-haes | 06 december 2012 10:56

Mac

HTC heeft geen licentie op Apple's ontwerprechten en het zal de 'look & feel' van de iPhone niet imiteren, zo belooft het Taiwanese bedrijf. Hoeveel HTC per Android moet betalen blijft geheim.

HTC heeft in de verrassende schikking met Apple alleen een licentie bedongen op een aantal functionele patenten van Apple, maar niet de modelrechten (design patents in het Engels). Ook staat zwart of wit dat HTC het uiterlijk van hardware en interface van iPhone niet mag imiteren. Dat blijkt uit een zwaar gecensureerde versie van de schikking tussen HTC en Apple.

De schikking is door Samsung openbaar gemaakt in de juridische strijd met Apple. Apple en HTC wilden het document geheim houden, maar de Amerikaanse rechter besliste anders. In de publieke versie zijn wel hele gedeelten zwartgelakt. Zo is niet duidelijk welke patenten, technieken en producten onder de schikking vallen, meldt onder meer The Verge.

Titanenstrijd Apple Samsung

De advocaten van Samsung mogen wel de complete schikking inzien, inclusief de bedragen die HTC aan Apple betaalt voor elk Android-toestel. Daarmee wil Samsung voor de rechter aantonen dat Apple meer financieel belang heeft bij royalty's dan bij een verkoopverbod van Samsung's Galaxy-apparaten.

Later vandaag is er weer een zitting in de zaak tussen Apple en Samsung. Dan zal rechter Lucy Koh beslissen of het omstreden juryoordeel, waarin Samsung ruim 1 miljard aan Apple moet betalen wegens patentinbreuk, stand houdt of de prullenbak in moet.

0 Reactie(s) op: Apple dwingt kloonverbod af bij HTC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.