Apple draagt bewijs aan voor kopieergedrag Samsung

Door: Elmar Rekers | 08 augustus 2012 12:16

Nieuws

Samsung heeft zich voor zijn Galaxy-toestellen bewust laten inspireren door het design en de werking van de iPhone. Dat meent Apple althans aan te tonen middels een 132 pagina tellend rapport van Samsung.

Het interne rapport, afkomstig uit 2010, wordt door Apple als bewijs aangedragen in de lopende rechtszaak tegen Samsung in de Verenigde Staten. Volgens de iPhone-maker schendt Samsung enkele patenten met het ontwerp en de werking van diens Galaxy-smartphones.

Op de iPhone lijken

In het omvangrijke document vergelijkt Samsung vrijwel alle functies en designaspecten van de iPhone met zijn eigen Galaxy S-toestel. In het rapport staat regelmatig vermeld dat Samsung goed moet kijken naar de populaire smartphone van Apple.

"Het zou goed zijn als de Galaxy meer zou werken zoals de iPhone doet", aldus de Koreaanse elektronicagigant in het rapport. Dergelijke uitspraken sterken Apple uiteraard in hun voornaamste aanklacht, waarbij Samsung wordt beschuldigd van het 'slaafs kopiëren' van de iPhone.

Verschil met iPhone

Apple staat nu voor de lastige taak om aan te tonen dat er ook daadwerkelijk patenten zijn geschonden. Een concurrent gebruiken als vergelijkingsmateriaal is immers niet bij wet verboden. Samsung richt zich in de zaak vooral op de details van zijn smartphones om het onderscheid aan te tonen.

Samsung claimt daarnaast dat de introductie van capacitieve touchscreens ervoor heeft gezorgd dat de gehele smartphonemarkt richting het ontwerp van de iPhone werd geduwd. Daarbij vindt Samsung het ook discutabel of de functies en het design van de Apple-producten wel 'patentwaardig' zijn.

0 Reactie(s) op: Apple draagt bewijs aan voor kopieergedrag Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.