Apple deletet iWork.com-documenten

Door: Jasper Bakker | 12 maart 2012 07:55

Nieuws

Apple schrapt eind juli zijn Google Docs-tegenhanger en deletet dan de achtergebleven documenten. Bestanden op iWork.com worden niet automatisch overgeheveld naar iCloud.

Gebruikers van Apple's gratis clouddienst moeten hun documenten zelf back-uppen. Apple reikt daarvoor wel een vierstappenplan aan in het supportdocument waarin het naderende einde wordt aangekondigd. iWork.com is officieel nog altijd een publieke bèta.

iCloud vervangt

Het benodigde handwerk om bestanden uit iWork.com te back-uppen staat haaks op de door Apple zelf aangehaalde reden voor het schrappen van deze online-documentendienst. De komst van opvolger iCloud, die ook clouddienst MobileMe vervangt.

"Beste iWork.com gebruikers, bedankt voor het deelnemen aan de iWork.com publieke bèta. Vorig jaar hebben we iCloud gelanceerd, een dienst die je muziek, foto's, documenten en meer opslaat en ze draadloos pusht naar al je apparaten", schrijft Apple in een mail, die techblog Ars Technica publiceert.

Alles deleten

Het bedrijf vermeldt dat er nu al meer dan 40 miljoen documenten zijn opgeslagen in de iCloud, door miljoenen iWork-klanten. Dat zijn dan gebruikers die de programma's van Apple's kantoorpakket iWork gebruiken: Pages, Numbers en Keynote. Die applicaties draaien op Mac OS X en op iOS.

"Met een nieuwe manier om iWork-documenten te delen tussen je apparaten door gebruik te maken van iCloud zal de iWork.com publieke bèta niet langer beschikbaar zijn." Het einde van iWork.com is op 31 juli 2012. Vanaf die datum zijn documenten opgeslagen in die Apple-cloud niet langer toegankelijk of te bekijken. Dit geldt ook voor publiek gedeelde en bijvoorbeeld ingebedde iWork-documenten. Apple deletet alles wat dan nog op iWork.com staat.

Januari 2009 - juli 2012

De online-dienst voor documenten is begin 2009 gelanceerd, samen met nieuwe versies van de toen al bestaande softwarepakketten iLife en iWork. De eerste versie van de clouddienst gaf gebruikers de mogelijkheid documenten te delen en er kanttekeningen bij te plaatsen. Het daadwerkelijk bewerken van documenten was niet mogelijk. Later is support voor mobiele iWork-apps toegevoegd.

0 Reactie(s) op: Apple deletet iWork.com-documenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.