Apple CEO gaat voor kwaliteit in plaats van groot scherm

Door: matthijs-van-den-broek | 24 april 2013 11:41

iPad

Tim Cook is tijdens het vraaggesprek rondom de presentatie van de kwartaalcijfers duidelijk geweest over schermgrootte van de iPhone. Want hoewel de meeste concurrenten van Apple smartphones maken met schermgrootten groter dan 5 inch, is het formaat van de iPhone 5 nog steeds de beste, denkt Cook.

De Apple CEO liet zich ontvallen tijdens het vraaggesprek met journalisten die gekoppeld was aan de presentatie van de kwartaalcijfers (zie ook: "Minder winst en omzet: Groei Apple moet vooral van buiten VS komen") dat hij vindt dat de concurrentie van Apple minder kwaliteit biedt met de grotere schermen.

Cook zei het volgende:

"My view continues to be that iPhone 5 has the best display in the industry. We always strive to create the very best display. Some customers value large screen size. Others value other factors such as resolution, color quality, white balance, reflectivity, power consumption, compatibility of apps, and portability. Our competitors have made some significant tradeoffs in many of these areas to ship a larger display. We would not ship a larger display iPhone while these tradeoffs exist."

De concurrentie heeft, aldus Cook, op meerdere fronten concessies gedaan aan de kwaliteit en scherpte van het display, de kleurkwaliteit, en de resolutie.

Apple lijkt kwaliteit van het display dus hoog in het vaandel te hebben staan en lijkt ook weinig concessies te willen doen aan de kwaliteit van het scherm ten faveure van een grote display dat zich kan meten met concurrenten als de Galaxy S4 en de HTC One.

0 Reactie(s) op: Apple CEO gaat voor kwaliteit in plaats van groot scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.