Apple bouwt tweede datacenter in Maiden, North Carolina

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 juli 2012 19:14

iPad

Apple gaat een tweede datacenter bouwen in Maiden, North Carolina. Het bedrijf is al langer in het bezit van een datacenter in Maiden, dat wordt ingezet voor iCloud. Het datacenter gaat zo'n 1,89 miljoen dollar, omgerekend zo'n 1,54 miljoen euro.

Dit blijkt uit een documenten die Apple heeft ingediend bij Catawba County, die ontdekt werden door Hickory Daily Record. Het datacenter wordt voorzien van elf verschillende ruimte en krijgt een oppervlakte van ongeveer 1.950 vierkante meter. Apple beschrijft het datacenter in de documenten als een 'tactisch datacenter'.

5977 Startown Road

Het datacenter wordt gebouwd op 5977 Startown Road, op ongeveer honderd meter afstand van Apple's bestaande datacenter in Maiden. Het lijkt erop dat er geen werknemers permanent aan de slag gaan in het datacenter. Apple omschrijft het datacenter als een 'niet-bemand gebouw met apparatuur'.

De plannen voor het bestaande datacenter in Maiden kwamen in 2009 voor het eerst naar buiten. Het datacenter is inmiddels volledig operationeel. Apple is druk in de weer met de aanleg van een veld met zonnepanelen en biogasinstallaties om het datacenter op een duurzame wijze aan te drijven.

0 Reactie(s) op: Apple bouwt tweede datacenter in Maiden, North Carolina

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.