Apple boekt nieuwe overwinning op Samsung

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 september 2012 16:55

iPad

Apple boekt in de Verenigde Staten opnieuw een overwinning tegen Samsung. De Amerikaanse International Trade Commission (ITC) oordeelt dat Apple met de iPhone en iPad geen inbreuk maakt op vier patenten van Samsung.

De rechtszaak ging over patenten die betrekking hebben op CDMA-systemen, het invoeren van telefoonnummer, user interfaces voor zowel het manipuleren als bekijken van digitale documenten en een patent op methodes en apparaten voor het op een betrouwbare manier versturen en ontvangen van data.

Oordeel van de rechter

Dit rechtszaak is behandeld door James Gildea, een rechter bij de ITC. Gildea meldt op de website van de ITC alleen dat Apple geen inbreuk maakt op de patenten, maar niet waarom de ITC tot deze beslissing is gekomen. De redenering achter het oordeel wordt bekend gemaakt zowel de advocaten van Apple en Samsung de kans hebben gehad betrouwbare informatie uit het document te verwijderen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Apple in de Verenigde Staten op Samsung een overwinning weet te boeken. Eerder oordeelde de Amerikaanse rechter al dat Samsung met de Galaxy S II en Galaxy Tab 10.1 inbreuk maakt op patenten van Apple. Samsung moet daarom een schadevergoeding van maar liefst 800 miljoen euro betalen aan Apple.

0 Reactie(s) op: Apple boekt nieuwe overwinning op Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.