Apple blokkeert verouderde versies van Adobe Flash Player op de Mac

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 maart 2013 11:32

Nieuws

Mac-gebruikers die niet de laatste versie van de Adobe Flash Player hebben geïnstalleerd kunnen niet gebruik maken van de plugin voor webbrowsers. Apple blokkeert alle verouderde versies van Adobe Flash Player via Xprotect.

Apple meldt in een support-document door de verouderde Flash Player-versies te blokkeren Mac-gebruikers te willen beschermen tegen een recent ontdekte kwetsbaarheid in de plugin. Deze kwetsbaarheid is inmiddels door Adobe met een noodpatch verholpen. Apple dwingt gebruikers met de blokkade direct te updaten naar de nieuwste versie van Adobe Flash Player.

Malafide Flash-content automatisch afspelen

De noodpatch van Adobe verhelpt een tweetal recent ontdekte kwetsbaarheden in Mozilla’s Firefox, die het mogelijk maken malafide Flash-content automatisch in de webbrowser af te spelen. Na gebruikers geïnfecteerd te hebben met malware kunnen hackers de kwetsbaarheden misbruiken om de machines volledig over te nemen.

Daarnaast verhelpt Adobe een kwetsbaarheid in de sandbox-feature van Mozilla’s Firefox. De sandbox-feature maakt het mogelijk apps af te spelen in een zandbak, zodat deze de rest van de machine niet kan infecteren. Gebruikers kunnen apps echter ook toestemming geven uit deze zandbak te gaan en dus onbeveiligd afspelen. Door de kwetsbaarheid kunnen hackers hier misbruik van maken.

Eerdere noodpatch

Het is de tweede keer in twee weken tijd dat Adobe een noodpatch voor Flash Player vrijgeeft. Het bedrijf stelde eerder een noodpatch beschikbaar die kwetsbaarheden dicht die het mogelijk maken OS X-gebruikers via malafide Office-bestanden met malware te besmetten.

1 Reactie(s) op: Apple blokkeert verouderde versies van Adobe Flash Player op de Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 maart 2016 14:10 Anoniem
    Heb véél problemem met adophe fash ??????????
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.