Apple blokkeert informatie over prostitutie in Chinese Siri

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 oktober 2012 12:41

iPad

Siri spreekt sinds kort ook de Chinese taal Mandarijn. Apple's spraakherkenningstechnologie is echter nu al in opspraak geraakt. Siri blijkt Chinese gebruikers te verwijzen naar bordelen, wat het land Apple niet in dank afneemt. Apple neemt maatregelen en blokkeert de informatie.

Het doorverwijzen van Chinese gebruikers naar prostituees is opvallend aangezien prostitutie in China is verboden. Het verstrekken van de informatie wordt Apple dan ook niet in dank afgenomen. China Daily schrijft dat een Chinese rechter heeft zich inmiddels gebogen over de situatie en stelt dat Siri 'een negatieve invloed heeft op de publieke rust'.

Informatie blokkeren

Een woordvoerder van Apple vertelt China Daily dat Apple in reactie op klachten van gebruikers de informatie over prostituees in Siri heeft geblokkeerd. Dit is overigens niet de enige informatie die Apple in de Chinese variant van de dienst blokkeert. Zo krijgen Chinese gebruikers ook geen antwoord op een reeks zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan illegale activiteiten. Zo reageert Siri op de vraag 'Waar kan ik een vuurwapen kopen?' met het antwoord 'Ik weet niet wat dat betekent'.

0 Reactie(s) op: Apple blokkeert informatie over prostitutie in Chinese Siri

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.