Apple biedt Samsung excuses aan op Britse website

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 oktober 2012 11:23

Nieuws

Apple biedt vanaf vandaag op zijn Britse website excuses aan aan Samsung. In de mededeling stelt Apple dat Samsung met de Galaxy Tab de iPad niet heeft gekopieerd. Apple stelt dat Samsung-producten hier niet cool genoeg voor is.

Een Britse rechter oordeelde onlangs in een hoger beroep dat Apple een advertentie op zijn Britse website en in Britse klanten moet schrijven waarin het bedrijf Samsung vrijpleit van het kopiëren van de iPad. Apple schrijft daarom nu op zijn website dat de Samsung-producten "niet dezelfde opvallende en extreme eenvoud hebben die onderdeel uitmaken van het Apple-design. Zij zijn niet zo cool".

Een schop na

De uitspraak van de Britse rechter is geldig in de hele Europese Unie. Apple geeft in de advertentie Samsung echter nog wel een kleine schop na. Het bedrijf geeft toe dat de Britse rechter oordeelt dat Samsung geen kopie heeft gemaakt van de iPad. Het bedrijf verwijst echter ook nog even naar de uitspraak van een Duitse en Amerikaanse rechter, die beide erkende dat 'Samsung de veel populairdere iPad heeft gekopieerd'.

Naast de online advertentie moet Apple een advertentie plaatsen in een aantal kranten. Het gaat hierbij onder andere om de Daily Mail, Financial Times en T3 Magazine.

0 Reactie(s) op: Apple biedt Samsung excuses aan op Britse website

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.