Apple bevestigt simkaartloze iPhone

Door: Jasper Bakker | 15 november 2011 08:03

Nieuws

Apple werkt inderdaad aan een ingebouwde sim-kaart die kan schakelen tussen verschillende operators. Het vraagt een patent aan op de ingebedde, beveiligde sim.

De uitvinding van Apple omvat een ingebedde sim-kaart in beveiligde elektronica die normaliter dienst doet voor elektronische betalingen. Dit zijn dan zogeheten NFC-chips (near field communications). De patentaanvraag (pdf) van Apple beschrijft een ingebouwde module die al voorzien is van valide instellingen voor mobiele operators.

Telco's omzeilen

Eindgebruikers kunnen vervolgens hun telecomaanbieder selecteren en hoeven daarna slechts hun inloggegevens in te voeren. Sim-kaarten aanvragen, activeren en in de mobiele telefoon steken, is dan niet langer nodig. Apple heeft hier een jaar geleden patent op aangevraagd en het Amerikaanse patentenbureau heeft die aanvraag nu geopenbaard, ontdekt nieuwssite NFCworld.

Geruchten over een simkaartloze iPhone zijn ruim een jaar geleden al opgedoken. Apple zou hiervoor samenwerken met het in Nederland gevestigde chipbedrijf Gemalto. De zogenoemde sim-chip zou niet alleen de aloude sim-kaart - en het insteekslot daarvoor - overbodig maken, maar ook de rol van de telecombedrijven verkleinen. Europese mobiele providers hebben in november vorig jaar al hun woede over deze Apple-plannen uitgesproken.

0 Reactie(s) op: Apple bevestigt simkaartloze iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.