Apple bevestigt overname Anobit Technologies

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 januari 2012 10:30

Nieuws

Apple heeft de overname van Anobit Technologies bevestigd. Anobit Technologies is een Israelische fabrikant van flashgeheugen. Apple heeft niet bekend gemaakt hoeveel het bedrijf voor Anobit heeft betaald.

Steve Dowling, een woordvoerder van Apple, heeft de overname tegen Bloomberg BusinessWeek bevestigd. Helaas wilde Dowling geen enkele andere informatie prijsgeven. Wel liet de woordvoerder weten dat 'Apple regelmatig kleinere technologiebedrijven overneemt en het bedrijf doorgaans niet het doel van de overname of de plannen met het bedrijf bekend maakt.'

Volgens geruchten heeft Apple een bedrag tussen de 400 en 500 miljoen dollar voor Anobit betaald. De overname zou hiermee Apple's duurste overname ooit zijn. Anobit heeft de Memory Signal Processing-technologie heeft uitgevonden. Deze technologie moet de levensduur, prestaties en snelheid van flash storage-producten vergroten, terwijl de kosten worden verminderd. De technologie maakt gebruik van algoritmes die signalen verwerken. Deze algoritmes zorgen ervoor dat de fysieke beperkingen van NAND-flash worden gecompenseerd.

De producten van Anobit worden al langer in Apple-producten gebruikt. Zo kun je flashgeheugen van Anobit vinden in onder andere de iPad, iPhone, iPod en MacBook Air.

0 Reactie(s) op: Apple bevestigt overname Anobit Technologies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.