Apple bevestigt het gebruik van Gorilla Glass in iOS-producten

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 maart 2012 12:59

iPad

Apple staat bekend om zijn geheimzinnigheid. Zo laat het bedrijf zelden los wie zijn leveranciers exact zijn of vertelt het niet precies welke componenten het in bijvoorbeeld de iPhone gebruikt. Het blijkt voor Apple echter steeds lastiger deze geheimzinnigheid vol te houden.

Zo heeft Apple bekend gemaakt Gorilla Glass te verwerken in haar producten. Gorilla Glass is een glassoort die extra krasbestendig is. Al langer gaan er geruchten dat Apple werkt met het Gorilla Glass van Corning, maar Apple bevestigde dit nog niet eerder.

Werkgelegenheid

Apple heeft de informatie over Corning op haar website geplaatst om aan te geven dat Apple wel degelijk banen creëert in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft hier net als voor haar milieuverklaring en verklaring over de werkomstandigheden bij zijn leveranciers een aparte pagina voor gemaakt. Met de pagina wil Apple reageren op kritiek vanuit de Verenigde Staten dat het bedrijf zijn productie te veel in andere landen laat uitvoeren.

Het bedrijf stelt dat de processoren van iOS-apparaten in Texas worden gemaakt. Het Gorilla Glass van Corning zou worden geproduceerd in Kentucky en New York. FedEx en UPS zijn volgens Apple verantwoordelijk voor de verspreiding van de apparaten. Ook deze Amerikaanse koeriersbedrijven profiteren daarom van Apple's producten.

Leveranciers

Het is niet de eerste keer dat Apple onder druk van kritiek informatie naar buiten brengt die het anders voor zich had gehouden. Zo gaf Apple onlangs een rapport vrij over de werkomstandigheden bij leveranciers. In dit rapport was onder andere een lijst met 156 leveranciers van het bedrijf te vinden.

0 Reactie(s) op: Apple bevestigt het gebruik van Gorilla Glass in iOS-producten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.