Apple beveiligt Mac OS X tegen sms-trojan

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 december 2012 15:16

Mac

Apple wapent zijn Mac OS X-besturingssysteem tegen een nieuwe trojan waarmee hackers gebruikers een abonnement proberen aan te smeren. De antivirusverwijdertool in Mac OS X biedt nu de mogelijkheid de trojan te verwijderen. De trojan zou al langer beschikbaar zijn voor Windows, maar is sinds kort ook op het Mac OS X aanwezig.

De trojan horse is deze week ontdekt door het Russische anti-virusbedrijf Dr. Web. Hackers verspreiden software die zich voordoet als het installatieprogramma van VKMusic 4, software waarmee op het Rusissche sociale netwerk VKontakte muziek kan worden geluisterd. De software installeert echter niet VKMusic 4, maar smeert de gebruikers een maandelijks abonnement aan. De trojan horse wordt ook wel SMSSend Trojan genoemd.

Activatiecode

Mensen die de software proberen te installatie krijgen tijdens de installatie het verzoek hun telefoonnummer en activatiecode in te voeren. Deze activatiecode kan worden opgevraagd door met een mobiele telefoon een SMS-bericht te verzenden naar een specifiek nummer. Mensen die dit doen ontvangen echter geen activatiecode, maar zitten wel vast aan de abonnement waarvoor maandelijks moet worden betaald.

Apple neemt nu dus maatregelen tegen de trojan horse en zorgt met een update dat Xprotect SMSSend Trojan kan detecteren en verwijderen. Xprotect is een virusdetectie- en verwijdertool die in OS X Snow Leopard is geïntroduceerd.

0 Reactie(s) op: Apple beveiligt Mac OS X tegen sms-trojan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.