Apple betaalt Zwitserse Spoorwegen voor gebruik van klok

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 oktober 2012 14:50

iPad

Apple betaalt de Zwitserse spoorwegmaatschappij SBB een vergoeding voor het gebruik van een klok in iOS 6. De klok die Apple in iOS 6 gebruikt lijkt erg veel op die van SBB. Het is onbekend welk bedrag Apple voor het gebruik van de klok betaald.

De stationsklok die door SBB wordt gebruikt is ontworpen door de beroemde ontwerpers Hans Hilfiker. SBB heeft samen met de klokken- en horlogefabrikant Mondaine de rechten op de bekende klok. De klok die Apple in iOS 6 heeft geïntroduceerd lijkt echter sprekend op de stationsklok van SBB. SBB is dan ook van mening dat Apple inbreuk maakte op zijn rechten op de klok.

Licentieovereenkomst

SBB en Apple hebben nu dus overeenstemming weten te bereiken over het gebruik van de klok in Apple's mobiele besturingssysteem. Apple sluit een licentieovereenkomst met SBB en betaalt het bedrijf een vergoeding. Beide partijen willen echter niet loslaten welk bedrag Apple voor het gebruik van de klok over heeft.

De stationsklok is overigens niet alleen in Zwitserland, maar ook gewoon in Nederland te bewonderen. De stationsklok hangt in aangepaste versie ook op de Nederlandse stations.

0 Reactie(s) op: Apple betaalt Zwitserse Spoorwegen voor gebruik van klok

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.