Apple betaalt mee aan verbeteren van werkomstandigheden bij Foxconn

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 mei 2012 20:27

Nieuws

Apple werkt samen met Foxconn bij het verbeteren van de werkomstandigheden in fabrieken van de leverancier. De bedrijven delen de kosten die het doorvoeren van verbeteringen met zich meebrengen.

Dit heeft Terry Gou, CEO van Foxconn, gezegd tegen Reuters. Het is niet precies duidelijk hoeveel de twee bedrijven kwijt zijn aan het verbeteringsproject. Ook is het onduidelijk hoeveel procent van de kosten voor Apple's rekening komen. Gou stelt de investering overigens niet te zien als kosten, maar als een kans de competitieve kracht van Foxconn te verbeteren. Apple zou het hiermee eens zijn en daarom bereid zijn een deel van de kosten op zich te nemen.

Kritiek

Foxconn krijgt al lange tijd veel kritiek over de werkomstandigheden in zijn fabrieken. Arbeiders zouden veel overuren moeten draaien en lage lonen krijgen. Ook zou het bedrijf maar liefst 430.000 stagiairs in dienst hebben. Critici stellen dat Apple's strenge contracten de marges van Foxconn laag houdt. Het bedrijf zou hierdoor niet in staat zijn te investeren in het verbeteren van de werkomstandigheden.

Er zijn overigens ook geluiden dat het allemaal wel meevalt met de omstandigheden in de Foxconn-fabrieken. Zo kwamen er berichten naar buiten dat medewerkers juist teleurgesteld waren over de hoeveelheid vrije dagen die zij kregen.

0 Reactie(s) op: Apple betaalt mee aan verbeteren van werkomstandigheden bij Foxconn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.