Apple betaalt 17 miljoen euro voor Zwitserse klok

Door: rene-schoemaker | 12 november 2012 09:08

Mac

Apple betaalt alsnog 21 miljoen dollar (17 miljoen euro) voor het gebruik van het design van de Zwitserse stationsklok in iOS. De Zwitserse spoorwegmaatschappij SBB had bezwaar gemaak bij Apple.

De Zwiterse spoorwegmaatschappij SBB had eerder al een overeenkomst gesloten met Apple over het gebruik van de historische stationsklok op de iPhone, nadat het tot zijn ontsteltenis had opgemerkt dat Apple zonder toestemming het iconische design van de klok had gebruikt.

De overeenkomst is gesloten in oktober, zo is nu bekend geworden. Het Zwitserse dagblad Tages-Anzeiger maakt melding van de overeenkomst op basis van enkele anonieme bronnen. SBB weigert tegen onder meer persbureau AFP het bericht te bevestigen.

SBB is trots op gebruik door Apple

SBB zei eerder tegen AFP dat het spoorwegbedrijf de zaak niet op de spits wilde drijven en zocht naar een oplossing. “We zijn er trots dat zo'n belangrijk merk als Apple het design wil gebruiken", was toen de verklaring van SBB. Apple ging in iOS6 dan ook door met het gebruik, waarschijnlijk omdat toen al een einde van het dispuut in zicht was.

Het ontwerp van de stationsklok stamt uit 1944 en komt van de Zwitserse ontwerper Hans Hilfiker. Het wordt nog steeds gebruikt op de stations van SBB, meldt AFP.

0 Reactie(s) op: Apple betaalt 17 miljoen euro voor Zwitserse klok

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.