Apple bestrijdt trojan met derde update

Door: chris-koenis | 13 april 2012 09:47

Nieuws

Apple doet met een derde software-update voor Java zelf een nieuwe poging de Flashback Trojan grotendeels uit te roeien.

De eerder beloofde malwarecleaner is een gerichte tool die specifiek Flashback opspoort en indien aanwezig verwijdert van een Mac. Het gaat volgens de supportwebsite van Apple om de meest gangbare varianten van de malware.

Opvallend genoeg is deze software-update alleen beschikbaar gemaakt voor Macs met de besturingssystemen Snow Leopard en Lion. Gebruikers die oudere versies draaien wordt aangeraden op eigen houtje Java uit te schakelen om het gat te dichten.

In ruim een week tijd is het alweer de derde Java-update die het bedrijf uitbrengt. Andere anti-virusbedrijven zoals Kaspersky, Intego en Symantec hebben deze update van Apple niet afgewacht en zijn zelf met oplossingen gekomen.

Malware zat niet stil

De Trojan Flashback werd september vorig jaar voor het eerst ontdekt toen hij Macs besmette door zich voor te doen als Adobe Flash-update die vervolgens Apple's anti-malwareprogramma Xprotect uitschakelde. Na even actief geweest te zijn verdween Flashback alweer snel van de radar.

Tot deze maand bekend werd dat de malware niet heeft stilgezeten en nu via Java computers weet binnen te dringen. Op het hoogtepunt waren in totaal zo'n 640.000 Macs wereldwijd besmet. Door veel aandacht van beveiligingsbedrijven en de media kwamen er softwareupdates op de markt en werd dat aantal gereduceerd tot iets meer dan 200.000.

0 Reactie(s) op: Apple bestrijdt trojan met derde update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.