Apple beschuldigd van milieuvervuiling

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 september 2011 19:33

iPad

Een groep met private organisaties hebben Apple in een rapport beschuldigd van het overschrijden van de richtlijnen die het bedrijf zelf heeft opgesteld. Apple zou leveranciers inzetten die de wet overtreden en de volksgezondheid op het spel zetten door de milieu te vervuilen met zware metalen en andere giftige stoffen.

Dit schrijft The Washington Post. Apple heeft inmiddels in een reactie laten weten zich in te zetten voor 'het behalen van de hoogste standaarden op het gebied van sociale verantwoordelijkheid'. Apple zegt van haar leveranciers te eisen dat zij veilige werkomstandigheden aan hun werknemers bieden, werknemers met respect en waardigheid behandelen en op een milieuvriendelijke wijze Apple-producten produceren.

Apple schrijft in een brief naar het Chinese Instituut voor Publieks- en Milieuzaken, het instituut achter het beschuldigende rapport, dat zij deze zaken serieus heeft genomen bij het selecteren van haar leveranciers. Daarnaast stelt Apple dat het rapport een aantal onjuistheden bevat. Apple stelt daarom voor een besloten conference call te houden met het instituut. Het instituut wil echter dat ook andere partijen bij het gesprek worden betrokken.

In het rapport worden in totaal zeven verschillende locaties genoemd waar problemen zich voordoen. Veel van deze locaties zouden gevaarlijke materialen als koper, nikkel en cyanide dumpen in het milieu. De locaties zijn in handen van vijf verschillende leveranciers van Apple.

Het is niet de eerste keer dat leveranciers van Apple in opspraak raken. Eerder bleek dat medewerkers van het Taiwanese Wintek in aanraking waren gekomen met de stof n-hexaan, waarna verlammingsverschijnselen optraden. N-hexaan wordt gebruikt om de logo's van Apple-producten vast te lijmen. Daarnaast meldde Apple eerder zelf dat het bedrijf een toename van kinderarbeid bij haar leveranciers had geconstateerd.

0 Reactie(s) op: Apple beschuldigd van milieuvervuiling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.