Apple bereid licentie nano-sim gratis weg te geven

Door: Elmar Rekers | 26 maart 2012 16:55

Nieuws

Apple is niet van plan geld voor licenties te vragen wanneer zijn versie van de nano-simkaart tot nieuwe standaard wordt gekozen. Dat blijkt uit een brief die maandag in handen is gekomen van Foss Patents.

Smartphonemakers vechten in Europa momenteel een strijd uit rond de invoering van de volgende generatie simkaarten. Onder meer Nokia, Apple en RIM hebben een eigen versie van de techniek ontworpen. Later deze week zal tijdens een verkiezing bij de ETSI duidelijk worden welk kaartje de nieuwe standaard wordt.

Waarom Apple de techniek gratis wil verstrekken wordt uit de brief niet duidelijk. Mogelijk hoopt het bedrijf hierdoor meer stemmen binnen te slepen bij de aanstaande verkiezing. Afgelopen week werd ook al duidelijk dat Apple stemmen probeerde te 'kopen' door snel dochterbedrijven in Europa op te zetten.

Nokia

Naast Apple wordt ook de simkaart van Nokia als grote kanshebber gezien. Dit vooral omdat het Finse bedrijf goed is voor een totaal van 92 stemmen. De nano-sim is dunner en kleiner dan de micro-sim en zal dus minder ruimte innemen dan de huidige simkaarten.

De nano-sim zal op den duur de micro-sim moeten gaan vervangen. Veel fabrikanten zouden echter niet op de nieuwe chip zitten te wachten. Dit betekent namelijk dat veel telefoons opnieuw ontworpen moeten worden met een nieuw simkaart-slot in gedachten.

0 Reactie(s) op: Apple bereid licentie nano-sim gratis weg te geven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.