Apple beperkt BootCamp tot Windows 7

Door: tonie-van-ringelestijn | 28 februari 2011 12:39

Mac

De nieuwe Lion-versie van Mac OS X ondersteunt Trim waardoor ssd's sneller worden. Ook werkt BootCamp voortaan alleen met Windows 7.

BootCamp, het dualboot-systeem van Apple, werkt vanaf de nieuwe Apple-modellen niet meer met Windows XP en Vista. Dat blijkt uit een notitie die volgens ZDnet vrijdag door Apple is gepubliceerd. De nieuwe MacBook Pro-modellen en de nieuwe MacBook Air-versies zullen in BootCamp geen XP en Vista meer ondersteunen. Alleen Windows 7-versies Home Premium, Professional en Ultimate zijn beschikbaar, in 32- en 64bit-versies. Voor het draaien van Windows 7 via BootCamp is respectievelijk 16 of 20 GB aan vrije schuifruimte nodig.

Snellere solid state drives

Mac OS X Lion heeft ondersteuning voor het commando Trim, waardoor solid state drives (ssd's) sneller worden, meldt Zdnet. Dankzij Trim weet een ssd welke data echt verwijderd mag worden, zodat er altijd genoeg vrije ruimte is voor nieuwe data en de prestaties op peil blijven. Windows 7 heeft al langer ingebouwde ondersteuning voor Trim. Gebruik van Trim voorkomt onnodige schrijfacties waardoor 'slijtage' van de geheugencellen op de ssd verminderd wordt. Geheugencellen hebben namelijk een maximum aantal schrijfoperaties, waarbij gebruik na verloop van tijd ook tot prestatieverlies kan leiden. Dit is vergelijkbaar met fragmentatie van harde schijven, maar dan minder goed oplosbaar.

Hogere pixeldichtheid

Mac OS X Lion heeft volgens MacRumors ook een nieuwe modus waarin icoontjes en userinterface-elementen met twee keer zoveel grafische details worden weergeven. Dat is bedoeld voor gebruik op schermen met een hogere pixeldichtheid. Dat blijkt uit de evaluatieversie van Mac OS X Lion, die Apple donderdag voor ontwikkelaars beschikbaar heeft gesteld.

Migratie-assistent en podcastmaker

Meer vernieuwingen in Lion zijn via de testversie bekend geworden. Zo heeft het systeem een nieuwe applicatie voor hulp aan overstappende Windows-gebruikers. Ook introduceert Apple de tool Podcast Publisher voor het publiceren podcasts door consumenten via de Server-app.

Lijkt op iPad

Mac OS X Lion is de achtste belangrijke versie van het besturingssysteem van Apple. Apple zegt dat in de nieuwe versie van het desktop OS de bekendste functies van de iPad ook op Macs beschikbaar komen. Een voorbeeld is de nieuwe Launchpad, waarmee alle programma’s die op de computer geïnstalleerd zijn in een grote lijst worden weergegeven, net als op de iPad of iPhone. Ook kunnen programma’s gegroepeerd worden in mapjes. Daarnaast kunnen ontwikkelaars vanaf de volgende versie van Mac multitouch bewegingen en schermvullende weergave aan een applicatie toevoegen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple beperkt BootCamp tot Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.