Apple: 'Amazon probeert consumenten te misleiden met de term 'appstore''

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 augustus 2012 13:26

Nieuws

Apple stelt dat Amazon consumenten probeert te misleiden door de term 'appstore' te gebruiken. Amazon gebruikte de term in de promotie van de Kindle Fire-tablet.

Dit schrijft Gigaom op basis van documenten die Apple bij de rechtbank heeft ingediend. Amazon gebruikte al langer de term 'Appstore for Android' in reclameuitingen. Het bedrijf besloot 'for Android' echter te verwijderen in de promotie van de Kindle Fire en sprak alleen nog over 'appstore'. Apple eist dat Amazon een leidinggevende uitleg laat geven over deze beslissing.

'for Android'

In de documenten stelt Apple dat Amazon doelbewust de tekst 'for Android' heeft weggelaten in de marketing rondom de Kindle Fire. Daarnaast schrijft Apple dat Amazon weigert documenten en informatie te verstrekken over het gebruik van de term 'for Android'.

Daarnaast stelt Apple dat Amazon geen getuige heeft weten op te roepen die kan getuigen waarom Amazon heeft besloten de term 'for Android' niet langer te gebruiken. Apple eist daarom dat Apple een leidinggevende aanwijst die in de rechtszaal uitleg komt geven over de beslissing.

Algemene term

De rechtszaak tussen Apple en Amazon over het gebruik van de term 'appstore' loopt al langere tijd. Apple diende in maart 2011 voor het eerst een aanklacht in voor het gebruik van de term door Amazon. Amazon stelt dat de term 'app store' echter een algemene term is. Apple stelt nu dat het verwijderen van de zin 'for Android' juist bewijst dat de term niet algemeen is.

0 Reactie(s) op: Apple: 'Amazon probeert consumenten te misleiden met de term 'appstore''

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.