Apple aast op importverbod Samsung-producten

Door: tonie-van-ringelestijn | 04 juli 2011 09:24

Nieuws

Apple heeft een verzoek ingediend bij de rechtbank om de import van vier Samsung-apparaten in de VS te blokkeren. Dit nadat Samsung ook zo'n eis heeft gesteld.

In de juridische strijd tussen Apple en Samsung heeft Apple zijn concurrent een flinke tik uitgedeeld. De iPhone-maker heeft de rechtbank vrijdag verzocht om een importstop in te stellen voor vier Samsung-producten, waaronder de Galaxy S 4G en de Galaxy Tab 10.1, meldt FOSS Patens.

Vuur met vuur bestrijden

Samsung heeft vorige week al hetzelfde gedaan voor Apple-producten, die in China worden gefabriceerd. Het importverbod voor de iPhone en iPad is door Samsung ingedien bij de relatief traag opererende International Trade Commision (ITC). Het is mogelijk dat Apple's verzoek door de rechtbank eerder in behandeling wordt genomen.

Als Apple's verzoek wordt geweigerd, wordt zijn inbreukprocedure rond patenten tegen Samsung aanzienlijk afgezwakt. Het is mogelijk dat Apple het verzoek gebruikt als ammunitie in de onderhandelingen over een schikking met Samsung, omdat de Zuid-Koreaanse elektronicareus niet het risico wil lopen dat enkele van zijn belangrijkste producten de grote markt van de Verenigde Staten mislopen.

Rechtszaken

Apple en Samsung hebben het sinds april juridisch met elkaar aan de stok. Samsung heeft nu net een in april aangespannen rechtszaak tegen Apple wegens patentschending laten vallen. De officiële verklaring hiervoor is dat het bedrijf zijn rechtszaken tegen Apple meer stroomlijnt. De zaken in andere landen, waaronder Zuid-Korea, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, blijven wel staan.

Apple heeft Samsung als eerste aangeklaagd, wegens patentinbreuk. Het bedrijf meent dat de Android-apparaten Galaxy S, Galaxy S II en Nexus S inbreuk maken op patenten die het heeft op iPhone- en iPad-technologieën. De rechter besloot dat Samsung zijn in wording zijnde nieuwe producten aan Apple moet laten zien, zodat die fabrikant kan nagaan of er sprake is van kopieergedrag. Een daarna ingediend zelfde verzoek van Samsung voor de iPhone 5 en iPad 3 is afgewezen.

0 Reactie(s) op: Apple aast op importverbod Samsung-producten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.