Apple aangeklaagd wegens schenden van patent over geluidsreductie

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 juli 2012 18:04

Nieuws

Noise Free Wireless, een klein bedrijf uit Sillicon Valley, klaagt Apple wegens het schenden van een patent over geluidsreductie. Noise Free Wireless stelt tijdens meerdere besprekingen zijn technologie aan Apple te hebben uitgelegd, waarna Apple de informatie heeft doorgespeeld aan een concurrent.

Dit schrijft onze Amerikaanse zusterwebsite Computerworld. Apple zou inbreuk maken op patent 7,742,790 en informatie hebben doorgespeeld aan Audience, een concurrent van Noise Free Wireless waarmee Apple uiteindelijk in zee is gegaan. Het patent werd door Noise Free Wireless in mei 2007 aangevraagd en in juni 2010 aan het bedrijf toegewezen. Noise Free Wireless stelt dat Apple met de technologie voor geluidsreductie die in de iPhone 4, iPhone 4S en alle modellen van de iPad wordt gebruikt inbreuk maakt op het patent.

Besprekingen

Het patent beschrijft een methode waarmee omgevingsgeluid zoals windruis tijdens telefoongesprekken wordt verminderd. Noise Free Wireless stelt de technologie kort na het aanvragen van het patent in 2007 te hebben geïntroduceerd bij Apple. De twee bedrijven zouden verspreid over de drie hierop volgende jaren meerdere besprekingen hebben gehad, waarin de werking van de technologie voor geluidsreductie uitvoerig werd besproken. Over deze gesprekken zouden beide bedrijven een geheimhoudingscontract hebben getekend.

De gesprekken tussen beide bedrijven liepen in augustus 2010 stuk nadat Noise Free Wireless ontdekte dat Apple een overeenkomst had gesloten met concurrent Audience. Noise Free Wireless stelt in de aanklacht dat Apple informatie over de technologie voor geluidsreductie die in patent 7,742,790 wordt beschreven heeft doorgespeeld aan Audience. In de patentaanvraag 2011/0300806 zou Apple daarnaast een aantal ideeën beschrijven die Noise Free Wireless tijdens de besprekingen met Apple heeft gedeeld.

0 Reactie(s) op: Apple aangeklaagd wegens schenden van patent over geluidsreductie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.