Apple aangeklaagd voor patentschending met oordopjes

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 november 2012 18:27

iPad

Een Amerikaans bedrijf klaagt Apple aan voor het schenden van een patent met de oordopjes die Apple bij de iPhone levert. Het patent beschrijft de manier waarop audiosignalen door de koptelefoon worden verzonden en ontvangen.

GigaOm schrijft dat het bedrijf Intelligent Smart Phones Concepts bij de rechtbank in Californië in de Verenigde Staten een aanklacht heeft ingediend tegen Apple. Apple zou inbreuk maken op een patent met de titel 'Wireless Mobile Phone Including a Headset'. Het patent beschrijft een interface die het mogelijk maakt met een verwijderbare koptelefoon 'tenminste telefonische audiosignalen van een telefoon op te vangen en audiosignalen aan het apparaat te leveren'.

Schadevergoeding

Het bedrijf eist een schadevergoeding van 3 miljoen dollar, ongeveer 2,3 miljoen euro, voor het gebruik van zijn patent. De vergoeding is gebaseerd op de winst die Intelligent Smart Phones Concepts misgelopen zegt te zijn en de licentiegelden die Apple had moeten betalen. Daarnaast eist het bedrijf een verkoopverbod om verdere inbreuk op het patent te voorkomen.

Intelligent Smart Phones Concepts heeft het patent sinds 2008 in handen. Apple levert de koptelefoon daarnaast al jaren bij onder andere de iPhone. Het is dan ook niet duidelijk waarom het bedrijf nu besluit actie te ondernemen tegen een product dat Apple al jaren verkoopt. Op internet zijn daarnaast geen aanwijzingen te vinden over de activiteiten van Intelligent Smart Phones Concepts. Het is dan ook goed mogelijk dat het hier opnieuw om een bedrijf gaat dat zich volledig richt op het uitbuiten van patenten.

0 Reactie(s) op: Apple aangeklaagd voor patentschending met oordopjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.