Apple aangeklaagd voor het gebruik van de merknaam 'Snow Leopard'

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 juli 2012 15:39

Nieuws

Apple is in China aangeklaagd door een Chinese fabrikant van schoonmaakmiddelen voor het gebruik van de Chinese vertaling van de merknaam 'Snow Leopard'. 'Snow Leopard' wordt in het Chinees vertaald in 'Xuebao' (雪豹).

Dit schrijft MIC Gadget. Apple gebruikte de naam voor versie 10.6 van Mac OS X. De Chinese fabrikant van schoonmaakmiddeln claimt de merknaam echter in 2000 in China te hebben geregistreerd voor de productie van elektrische apparatuur. De aanklacht is al goedgekeurd door een rechtbank in Shanghai. De eerste zitten staat voor 10 juli op de planning.

De aanklacht van Jiangsu Xuebao (bron: MIC Gadget)

De rechtszaak komt voor Apple op een vervelend moment. Het bedrijf wist vorige week met een schikking de lange juridische strijd met het Chinese bedrijf Proview over de Chinese rechten op de merknaam 'iPad' te beëindigen. Apple betaalde 60 miljoen dollar, zo'n 47,5 miljoen euro, aan Proview om de rechten in handen te krijgen.

Het bedrag dat Jiangsu Xuebao van Apple eist is aanzienlijk lager. Het bedrijf wil een schadevergoeding van ongeveer 62.500 euro en eist daarnaast een officieel excuus van Apple.

0 Reactie(s) op: Apple aangeklaagd voor het gebruik van de merknaam 'Snow Leopard'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.