Apple aangeklaagd over snelle weergave-feature in OS X

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 oktober 2012 20:35

Mac

Het Amerikaanse bedrijf WhitServe klaagt Apple aan wegens patentinbreuk. De functionaliteit voor het snel weergeven van documenten in OS X zou inbreuk maken op een patent van WhiteServe.

Dit blijkt uit een klacht die WhitServe heeft ingediend bij de Amerikaanse rechtbank in Connecticut. WhitServe stelt dat Apple inbreuk maakt op het Amerikaanse patent 7,921,139 met de titel 'System for sequentially opening and displaying files in a directory'. Het patent werd aangevraagd in 2006 en in april 2011 toegekend aan WhitServe.

Snelle weergave

WhitServe is dus van mening dat Apple's manier voor het snel weergeven van documenten te veel lijkt op de in het patent beschreven wijze. Het gaat in het specifiek om de functie 'snelle weergave' die Apple in OS X 10.5 Leopard introduceerde. De feature is ook in OS X 10.8 Mountain Lion nog steeds beschikbaar.

De functionaliteit biedt gebruikers de mogelijkheid de inhoud van zowel een folder als een bestand te bekijken zonder het programme waarmee het bestand is gecreërd geopend of op de Mac aanwezig hoeft te zijn. De functionaliteit ondersteunt onder andere PDF-, QuickTime-, Pages- en Text-bestanden.

Bestanden aanpassen

Het patent van WhitServe beschrijft een vergelijkbare oplossing die bestaat uit een softwareapplicaties voor het openen van bestanden. De oplossing biedt onder andere de mogelijkheid door bestanden heen te bladeren met behulp van de 'file selector module'. De in het patent beschreven methode biedt ook de mogelijkheid geopende bestanden aan te passen. Apple's snelle weergave biedt deze mogelijkheid niet.

0 Reactie(s) op: Apple aangeklaagd over snelle weergave-feature in OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.