Apple aangeklaagd om nummerweergave

Door: martin-bruining | 14 december 2011 11:09

Nieuws

Apple wordt aangeklaagd vanwege het weergeven van de CallerID, de nummerweergave, op de iPhone. Het bedrijf zou inbreuk maken op twee patenten van het Amerikaanse Cequint Inc.

De patenten van Cequint gaan over het bepalen en weergeven van een naam en geografische locatie van de beller en om de apparatuur die de informatie weergeeft.

Onherstelbare schade

Cequint claimt “schade te hebben opgelopen door Apple's inbreuk op de patenten" en dreigt “onherstelbare schade" te lijden als Apple doorgaat met het misbruiken van de patenten. Dat zegt het bedrijf tegen persbureau Bloomberg. Het bedrijf eist een onbekend bedrag van Apple. Ook moet de iPhone-maker per direct stoppen met het gebruik van de technologie.

De dienst die het Cequint aanbiedt gaat verder dan reguliere nummerweergave. “Enhanced Caller ID", zoals het bedrijf het zelf noemt, gaat een stap verder. Ook van personen die niet in het adresboek staan worden naam, telefoonnummer en locatie weergegeven. En het is mogelijk de contactinformatie met één klik in het adresboek te zetten.

Grote namen

Onder de klanten van Cequint bevinden zich grote namen. Onder andere Google, HTC, Samsung, AT&T en T-Mobile nemen diensten af van het bedrijf. Het is niet duidelijk op welke manier Apple inbreuk zou maken op de patenten. Cequint claimt dat de dienst werkt op Android- Blackberry- en Windows Phone-toestellen.

0 Reactie(s) op: Apple aangeklaagd om nummerweergave

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.