Apple-aandeel daalt in korte tijd 10 procent in waarde

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 april 2012 19:44

Nieuws

De verwachtingen van analisten blijken van grote invloed op de koers van het aandeel in Apple. Nadat analisten waarschuwde voor tegenvallende kwartaalcijfers verloor Apple bijna 10 procent aan waarde.

Zo snel als de waarde daalde steeg deze echter ook weer. Het aandeel steeg in twee dagen tijd met maar liefst zes procent. Inmiddels is het aandeel weer 614 dollar waard, wat slechts 30 dollar minder is dan het record van 644 dollar. Apple presenteert op 24 april de cijfers van het tweede kwartaal van 2012. Tot deze tijd zullen aandeelhouders dus in onzekerheid zitten over de waarde van hun aandelen.

Fat finger trade

Het is niet de eerste keer dat de waarde van een aandeel in Apple in korte tijd hard daalt. De handel in Apple-aandelen werd eind maart stilgelegd nadat het aandeel in korte tijd maar liefst 9,4 procent in waarde daalde. Deze daling werd waarschijnlijk veroorzaakt door een 'fat finger trade', waarbij een beurshandelaar per ongeluk een grote hoeveelheid aandelen voor de verkeerde prijs verkoopt.

De daling en stijging van de waarde van het Apple-aandeel (bron: Google Finance)

0 Reactie(s) op: Apple-aandeel daalt in korte tijd 10 procent in waarde

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.