Apple: '2 miljoen pre-orders op iPhone 5 in 24 uur'

Door: Elmar Rekers | 17 september 2012 16:05

Mac

In amper 24 uur tijd ontving Apple naar eigen zeggen ruim twee miljoen bestellingen voor de nieuwe iPhone 5. Hiermee verkoopt de smartphone nu al aanzienlijk sneller dan de iPhone 4S.

In onder meer de Verenigde Staten en Engeland kon men vanaf 14 september een pre-order plaatsen op de iPhone 5. Dat er in het eerste etmaal ruim twee miljoen bestellingen werden geplaatst, betekent dat de telefoon twee keer zo snel verkoopt als de iPhone 4S.

Apple ontving na de aankondiging van de iPhone 4S namelijk een miljoen pre-orders, en de iPhone 4 was goed voor 600.000 voorbestellingen. Omdat de iPhone 5 gepland staat voor een Nederlandse lancering op 28 september, kan men hier pas vanaf aanstaande vrijdag een bestelling bij Apple plaatsen.

Recordverkoop

Zowel Apple als marktanalisten hebben grote verwachtingen van de nieuwe iPhone. Zo sprak Bloomberg vorige week nog de voorspelling uit dat er alleen al dit jaar zo'n 58 miljoen stuks van de iPhone 5 over de toonbank zullen gaan. Volgens het persbureau kan de iPhone 5 hierdoor de best verkochte gadget ooit worden.

0 Reactie(s) op: Apple: '2 miljoen pre-orders op iPhone 5 in 24 uur'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.