Apple: ‘1 miljard downloads iTunes U’

Door: Elmar Rekers | 28 februari 2013 15:16

Mac

Apple maakt donderdag bekend dat er meer dan één miljard items gedownload zijn via iTunes U. Daarnaast claimt de iPhone-maker dat er inmiddels ruim 2500 openbare en vele duizenden niet-openbare colleges online staan, afkomstig van 2400 universiteiten, hoge scholen en andere onderwijsinstellingen.

Via iTunes U biedt Apple gebruikers van iTunes en zijn i-producten een veelheid aan educatief materiaal aan. Daarnaast kunnen leerkrachten zelf cursusmateriaal voor iTunes U maken, zoals hoorcolleges, huiswerkopdrachten, leerboeken en toetsen, wat vervolgens op bijvoorbeeld een iPhone of iPad te geraadpleegd kan worden.

Het aanbod van iTunes U omvat onder andere letteren, natuurwetenschappen, medicijnen, pedagogie en bedrijfskunde. “Ik vind het heel inspirerend om te zien wat leerkrachten en leerlingen allemaal met iTunes U doen", zegt Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "Dankzij het materiaal dat voorhanden is in iTunes U, heeft het onderwijs een geheel andere dimensie gekregen.”

iOS onderwijsapps

De iTunes U-app is in meer dan zestig procent van de gevallen buiten de Verenigde Staten gedownload. In dertig landen kunnen docenten inmiddels zelf iTunes U-cursussen maken. Naast de vele iTunes U-cursussen zijn er volgens Apple meer dan 75.000 iOS-onderwijsapps verkrijgbaar in de App Store.

0 Reactie(s) op: Apple: ‘1 miljard downloads iTunes U’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.