App van de Week: Ustream Live Broadcaster

Door: onno-karman | 05 maart 2010 13:28

Review

Tijdens grote nieuwsgebeurtenissen - zoals de aardbeving in Chili en de verwachte tsunami op Hawaii, maar ook bijvoorbeeld bij de Keynote van Apples Steve Jobs in januari - volgen steeds meer mensen dit nieuws live via internet in plaats van via radio of televisie. Met de app Ustream Live Broadcaster, kan ook jij de wereld live mee laten kijken naar wat er om je heen gebeurt!

Tijdens de Keynote van Steve Jobs (toen de iPad voor het eerst werd getoond) zaten meer dan honderdduizend mensen te kijken naar een 'live-uitzending' op internet. En tijdens natuurrampen zoals in Chili, zijn de eerste beelden toch vaak afkomstig van smartphones. Hoewel er door de gevestigde journalistieke orde nog steeds wat minachtend wordt gesproken over 'burgerjournalistiek', kunnen ze er gewoonweg niet omheen. Want dankzij de doorbraak van smartphones, hebben steeds meer mensen altijd een apparaat bij zich met foto- en filmmogelijkheid, en dankzij de opkomst van mobiel internet, zijn deze foto's en filmpjes in no-time gedeeld via Twitter, Facebook en andere netwerken. En eerlijk is eerlijk: bij belangrijke nieuwsgebeurtenissen is de beeldkwaliteit toch ondergeschikt aan de nieuwswaarde!

Filmpjes doorsturen of delen via sociale netwerken, dat kennen we natuurlijk. Maar nu kun je ook live uitzenden vanaf je iPhone! Iedereen kan jouw live videobeelden dan volgen via internet.

Drie Ustream apps

Als je in de app store zoekt op Ustream, vind je drie apps: Ustream Viewer, Ustream Recorder en Ustream Broadcaster. Alle drie zijn gratis en de moeite waard, maar ik beperk me hier tot de Ustream Broadcaster.

Als je de app start, kun je kiezen uit twee modi: Live en Local. Met Local sla je de filmpjes lokaal op, klik je op Live dan wordt je video direct gestreamd naar internet. De eerste keer dat je de app start, moet je even een gratis account aanmaken bij Ustream, wat uiteraard gewoon direct vanuit de app kan, daarna kun je direct aan de slag.

Met Ustream Live Broadcaster kun je live uitzenden vanaf je iPhone!

Live uitzenden vanaf je iPhone

De app werkt bijzonder goed en eenvoudig. Als je een account hebt ingesteld, wordt er een korte url aan je inlognaam gekoppeld, bijvoorbeeld http://ustre.am/dbQB. En het enige wat je dus hoeft te doen is deze url te delen met je familie, vrienden of collega’s. In de instellingen kun je naast de videokwaliteit (176x144 of 320x240) ook je account nog koppelen aan je Twitteraccount en zo automatisch een tweet versturen als je live gaat uitzenden. Je hebt natuurlijk wel een 3G-verbinding (of beter nog: wifi) nodig. Zodra je wilt gaan uitzenden, klik je simpelweg op de knop GO LIVE en.... Hello world!

Downloaden

Download Ustream Live Broadcaster hier (gratis)

0 Reactie(s) op: App van de Week: Ustream Live Broadcaster

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.