App van de Week: Push for Gmail

Door: onno-karman | 19 maart 2010 08:53

Review

Het enige dat nog echt ontbreekt op de standaard iPhone e-mailclient is de mogelijkheid om push-berichten te kunnen ontvangen bij nieuwe e-mail. De app van deze week, Push for Gmail, maakt dit wel mogelijk, mits je beschikt over een Gmail-account.

Push for Gmail is heel eenvoudig in te stellen, eerst log je gewoon in met je Gmail-accountgegevens. Ook Google Apps for domains wordt overigens ondersteund. Klik daarna op de knop Activate en als de gegevens juist zijn ingevuld, ben je in principe klaar. Vanaf nu zul je een pushbericht ontvangen bij nieuwe e-mail, net zoals je gewend bent bij nieuwe smsberichten.

Ontvang pushberichten als er nieuwe mail binnenkomt op je Gmailaccount!

Maar er is nog veel meer in te stellen. Zo kun je ondermeer aangeven wanneer je niet gestoord wilt worden bij Quiet Hours en heb je de keuze uit 29 verschillende meldingsgeluiden – die anders zijn dan de ingebouwde iPhone-geluiden. Ook kun je de pushberichten nog configureren en bijvoorbeeld ook alvast een preview van nieuwe e-mail in het pushbericht laten zien.

Stel de dagen en uren in waarop je geen pushberichten wilt ontvangen: de Quiet Hours.

Gmail mobile

Push for Gmail maakt gebruik van de mobiele versie van Gmail en als je een nieuw e-mailbericht opent, wordt deze dan ook standaard daarin geopend. Wil je liever gebruik maken van de iPhone mailclient, dan kan dit natuurlijk ook ingesteld worden. Maar het mooie is dat je via de mobiele Gmailclient alle mogelijkheden van Gmail kunt gebruiken.

Uiteraard kun je Push for Gmail ook in landscape-modus gebruiken.

Ingebouwde browser

De in de app ingebouwde browser maakt het tevens mogelijk om naast Gmail nog andere tabbladen te openen, zodat je makkelijk kunt switchen tussen websites en je Gmailbox, wat erg handig kan zijn als je snel even wat wilt kopiëren en plakken van een website. Dit doe je via de kleine pictogrammen onderin. Om de tabbladen weer te geven, klik je op het groene pijltje naar beneden. Om deze pictogrammen trouwens te verbergen, klik je op het zonnetje rechtsonderin.

Dankzij de ingebouwde browser kun je snel switchen tussen Gmail mobile en andere websites.

Helaas: slechts Gmail-account

Het enige nadeel is dat je slechts één Gmailaccount kunt instellen. Heb je meerdere Gmailaccounts, dan moet je dus een keuze maken en dat is jammer. Hopelijk wordt dit in een update nog toegevoegd.

Downloaden

Push for Gmail kost € 1,59 en is hier te downloaden (opent in iTunes).

0 Reactie(s) op: App van de Week: Push for Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.