App van de week: Clock Pro

Door: onno-karman | 09 april 2010 18:58

Review

Hoewel de iPhone een prima ingebouwde klok heeft, zijn de mogelijkheden toch wat beperkt. Ons oog viel op Clock Pro, dat sinds de introductie al meer dan 15000 keer is gedownload. Clock Pro biedt allerlei extra handige opties, die in de iPhone Klok-app ontbreken. Clock Pro ‘The Time is right’ is dan ook met recht de App van de week!

Clock Pro komt uit de koker van het Amsterdamse Fishbone Studios, dat sinds 2001 actief is in het ontwikkelen van applicaties en games. Clock Pro is sinds het in de App Store verscheen binnen enkele dagen duizenden keren gedownload en prijkte al snel op de eerste plaats van de betaalde apps in ondermeer Nederland, Brazilië, Argentinië en Italië (zou dit een voorbode zijn voor de top-4 van het WK Voetbal deze zomer? ;-) ). Laten we eens kijken wat Clock Pro allemaal te bieden heeft.

Clock Pro heeft een heleboel mogelijkheden, die allemaal fraai zijn uitgevoerd. Zo is daar de Alarm Clock Pro, die zowel rechtop staand als liggend gebruikt kan worden. Schuif je met je vinger over het scherm, dan verandert de helderheid van de klok. Je hebt daarbij de keuze uit zeven verschillende designs. Ook leuk is de Analog Clock, met diverse ouderwetse alarms.

Met Clock Pro krijg je er een hoop wekkers en klokken bij!

Een van de functies die ik persoonlijk erg fijn vind, is de mogelijkheid om een sleeptimer in te stellen. Stel het aantal minuten in, selecteer muziek uit je iPodcollectie en na de ingestelde tijd gaat de muziek vanzelf uit. Zo kun je dus in slaapvallen met je favoriete muziek, of met een luisterboek etcetera.

Val in slaap met je favoriete muziek!

Je verwacht het al een beetje: wakker worden met muziek kan uiteraard ook met Clock Pro. Maar als je liever met een duidelijk wekkersignaal gewekt wilt worden, dan is dat ook mogelijk. Clock Pro heeft divers aangename en minder aangename ingebouwde alarmgeluide. Met name het Smoke alarm doet echt pijn aan je oren (maar je zal er zeker niet doorheenslapen). Een fraaie toevoeging is ook dat je dankzij pushberichten altijd gewekt zult worden, ook als Clock Pro om de een of andere reden afgesloten wordt. De gegevens over de pushberichten wordt overigens gebruikt op de website van de makers van Clock Pro om te laten zien hoeveel alarms er gezet zijn, afgegaan zijn, hoeveel verschillende mensen er gebruik van maken en hoeveel mensen nog gewekt moeten worden vandaag. Niet heel nuttig, maar wel grappig nietwaar?

Voor de schakende iPhoners onder ons is de Chess Clock natuurlijk een leuke toevoeging. Leg de iPhone naast het schaakbord en iedere keer als je klaar bent met je zet, tik je gewoon aan jouw kant van de klok. Inderdaad, net zoals bij een…. schaakklok.

Zelfs een handige schaakklok heb je nu altijd bij je op de iPhone!

Verder is er nog een World Clock, een Stopwatch met rondetijden (met de mogelijkheid om de data te versturen via e-mail). Ook is er nog een heuse kookwekker aan boord (Egg Timer), een Metronome voor musici, een Count Down Clock die terugtelt vanaf elke willekeurige datum en een Project Clock waarmee je de tijd die je bezig bent met verschillende taken of projecten kunt timen.

Tot slot is er ook nog Nature Times, waarmee je aan de hand van de gps-coördinaten kunt zien wanneer de zon op en onder gaat en wanneer het eb en vloed is.

Nature Times toont ondermeer wanneer de zon op- en ondergaat.

Videootje? Bekijk hieronder de Clock Pro in actie.

Downloaden

Clock Pro kost € 0,79 en is hier te downloaden (opent in iTunes).

0 Reactie(s) op: App van de week: Clock Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.