App Store nog veruit de grootste

Door: jalmar-westerhoff | 18 februari 2011 15:15

Nieuws

Volgens de gegevens van het IHS is de App Store nog steeds de grootste op het gebied van de mobiele apps. De App Store ligt nog altijd ver voor op de concurrentie maar groeit wel langzamer dan een tijdje terug.

Het is onvoorstelbaar wat voor cijfers er omgaan in de mobiele app wereld. Op dit moment is de App Store veruit de grootste. Apple's App Store groeit nog steeds, maar wel iets langzamer als voorheen.

De Android Market en de BlackBerry App World zijn het afgelopen jaar echt enorm gestegen. In de grafiek hieronder kun je zien dat de App Store het afgelopen jaar nog met 131,9% steeg, terwijl Google's Android Market maarliefst 861,5% groeide! Dit is waarschijnlijk te verklaren door het aanbod van zeer veel verschillende toestellen binnen Android.

Volgens het IHS is Apple's App Store nog veruit de grootste als het gaat om termen van omzet en marktaandeel. In Januari kondigde Apple aan dat de 10 miljardste app was gedownload, dit verspreid over een aanbod van meer dan 350.000 apps voor de iPhone en 60.000 voor de iPad. Geen enkele concurrent van Apple heeft vergelijkbare cijfers.

Het IHS verwacht dat komend jaar de gehele markt voor mobiele apps nog eens toeneemt met 81,5%, omgerekend zo'n 3,9 miljard dollar. Apple blijft volgens de berekeningen van het IHS nog tot minimaal 2014 de grootste.

0 Reactie(s) op: App Store nog veruit de grootste

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.