App Store bereikt 25 miljard downloads

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 maart 2012 18:49

Nieuws

Apple maakt via zijn website bekend dat er 25 miljard apps zijn gedownload uit de App Store. In de mededeling bedankt apps alle iOS-gebruikers voor hun hulp bij het bereiken van dit record.

Om het record snel te bereiken heeft Apple geprobeerd iOS-gebruikers te stimuleren veel apps te downloaden. Het bedrijf had daarom een actie opgezet waaraan gebruikers automatisch deelnamen door apps te downloaden. De winnaar van de actie krijgt een iTunes Gift Card ter waarde van 10.000 dollar.

Apple maakt binnenkort via een speciale pagina bekend wie de wedstrijd heeft gewonnen. Niet alleen gebruikers die daadwerkelijk apps hebben gedownload konden meedoen aan de wedstrijd. Via een formulier op Apple's wedstrijd was het mogelijk zonder apps te downloaden deel te nemen aan de actie. De actie liep sinds 17 februari.

Toenemende populariteit

De App Store bestaat inmiddels vier jaar. Het aantal apps dat uit de online winkel wordt gedownload blijft toenemen. In januari 2011 bereikte Apple met 10 miljard downloads uit de App Store nog een mijlpaal. De App Store had dus drie jaar nodig om dit record te bereiken.

In het afgelopen jaar zijn 15 miljard apps gedownload uit de App Store. Dit is dus meer dan het totaal aantal downloads in de eerste drie jaar van het bestaan van de App Store.

0 Reactie(s) op: App Store bereikt 25 miljard downloads

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.