App-review: Jump Desktop (Remote Desktop)

Door: ringo-van-dorst | 30 december 2011 15:04

iPad

Je PC of Mac vanaf overal ter wereld kunnen bedienen met je iOS device klinkt misschien als een vreemd idee. De realiteit is echter dat dit soort apps al enige tijd bestaan en dat het soms best handig kan zijn. Jump Desktop is een "remote desktop" applicatie, die in het rijtje LogMeIn Ignition, Splashtop en Wyse Pocketcloud past en die deze afstand-bediening mogelijk maken.

Waarom kan dit handig kan zijn? Denk bijvoorbeeld dat je een bepaald bestand lokaal op je PC hebt laten staan; helemaal vergeten te mailen! Op zulke moment ben je erg blij dat Jump Desktop je dan toch aan dat bestand kan helpen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een rekenkracht behoevende applicatie die nooit op een iOS device zou kunnen draaien. En zo kun je nog wel meer handigheidjes bedenken.

Jump Desktop is binnen een paar minuten ingesteld als je een Google Account hebt. Jump Desktop maakt namelijk gebruik van deze Google Account om IP-gegevens en dergelijke veilig door te geven aan je iOS device. De setup gaat in een paar stappen: Installeer de app op je iOS device en je PC of Mac (PC en Macversie gratis), maak een verbinding middels je Google Account, vul de wachtwoorden in en voilà!

Je kunt in- en uitzoomen, typen en functietoetsen gebruiken, het toetsenbord transparant maken en nog veel meer om de app aan je behoeften aan te passen.

Kortom

Deze app werkt zoals je verwacht, is eenvoudig op te zetten en kan met name voor iPadgebruikers erg handig zijn. De iPhone en iPod Touch zijn te klein om je computer vlot te kunnen bedienen (je zult moeten zoomen), maar wat het daar mist aan efficiëntie maakt het goed in effectiviteit (lees: het werkt wél)!

Bekijk Jump Desktop (Remote Desktop) verder in iTunes(iPhone & iPad)

Beoordeling 9/10

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: App-review: Jump Desktop (Remote Desktop)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.