App-review: Grand Theft Auto III

Door: Robin Smit | 07 januari 2012 12:18

Nieuws

Met Grand Theft Auto III komt een van de meest invloedrijke games naar iOS. De app omvat de volledige game die in 2001 uit kwam voor de Playstation 2.

In de game speel je met Claude, die tijdens een bankoverval door zijn partner in crime wordt verraden en voor de politie wordt achtergelaten. Tijdens zijn tocht naar de gevangenis, weet Claude echter te ontsnappen. Het is nu jouw taak om Claude weer hoger op de criminele ladder te helpen met behulp van de Italiaanse maffia.

Wat direct opvalt wanneer je Grand Theft Auto III start, is dat de game overkomt als een volwaardige game, iets dat bij veel mobiel games nog niet zo is. Net als in de originele versie van de game, heb je naast een goed uitgewerkt verhaal ook de vrijheid om je uit te leven in de open wereld. Hierbij wordt de sfeer versterkt door de originele soundtrack van de game, die je heel wat uurtjes in de auto weet te vermaken.

Bij het spelen van een volwaardige game op een mobiel apparaat, is er vaak wel het een en ander op de besturing aan te merken. Zo is deze vooral op de iPhone of iPod touch aan de kleine kant, maar dit is vooral een kwestie van wennen.

Kortom

Met Grand Theft Auto III komt er een volwaardige game naar iOS die uren weet te boeien door een grote open wereld, een goed uitgewerkt verhaal en een legendarische soundtrack. Voornamelijk op kleine schermen is de besturing even wennen, maar dit doet niet af aan de game.

Bekijk Grand Theft Auto III verder in iTunes (iPhone & iPad)

Beoordeling: 8/10

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: App-review: Grand Theft Auto III

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.