App-review: funda

Door: carolien-danckaerts | 26 december 2011 12:08

iPad

Het is een veel gehoorde uitspraak als men langs een huis met een bordje "te koop" in de tuin rijdt. Voordat je dan thuis bent en achter je computertje zit ben je het alweer vergeten. Pas als je hoort dat het verkocht is denk je er weer aan. Helaas pindakaas. Funda heeft een oplossing bedacht.: een app van hun bekende site.

Funda is dé site om een huis te kopen, maar om het zoeken naar huizen op je telefoon te vergemakkelijken heeft men nu een app ontwikkeld. Als je de app opent kun je kiezen uit een aantal categorieën zoals koop- en huurwoningen en vervolgens kan de zoekopdracht nog gefinetuned worden door behalve plaats ook andere kenmerken van het huis op te geven. Daarbij moet gedacht worden aan bouwjaar en prijs.

Als je alles hebt ingevoerd waar je op wilt selecteren, kan funda gaan zoeken. Als je een wifi-verbinding hebt gaat dit prima. Heb je 3G, gaat het opeens een stuk minder. Hij laadt maar een deel van de huizen of laat geen foto's zien. Toch wel een groot nadeel voor zo'n app, omdat je juist even wilt kijken als je vlakbij het huis bent wat je leuk vindt. Het is op zo'n moment wel prettig als de app ook met 3G goed werkt. Verder kan de app ongeveer hetzelfde als de gewone site, het is in wezen funda in broekzakformaat.

Kortom

De funda-app is een leuke aanvulling op de site maar schiet te kort in gebruiksgemak. Alles staat erin, je kunt goed zoeken, en het is duidelijk. Maar het feit dat de app zoveel slechter werkt zonder wifi-verbinding maakt hem een stuk minder bruikbaar.

Bekijk funda verder in iTunes

Beoordeling 5/10

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: App-review: funda

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.